30/08/2017

Taustaa

Hurttimurtti perustettiin vuonna 2013. Se syntyi tarpeesta synnyttää elämyksellisiä ja aidoissa ympäristöissä tehtyjä kristillisiä mediatuotantoja studiossa toteutettujen ohjelmien rinnalle.

Hurttimurtin tuotannoissa tekijäryhmän koko vaihtelee 4–10 henkilön välillä. Suomalaisten lisäksi kansainvälisessä tiimissä työskentelee media-alan ammattilaisia myös muualta Euroopasta ja Kanadasta. Tuotantoryhmän vetäjinä toimivat Mika ja Ruut Ahonen, joiden tarinan löydät Minun paikkani – Tarinoita kutsumuksesta ja sen löytämisestä (Elina Rautio) -kirjasta.

Aluksi Hurttimurtti toimi hyvin vapaamuotoisesti, kunnes keväällä 2015 toiminta oli kasvanut sellaisiin mittoihin, että toiminnan taustalle tarvittiin juridinen toimija. Erilaisten selvitysten jälkeen pietarsaarelainen Vedä Henkeä Unelma ry ehdotti Hurttimurtille, että se voisi toimia yhdistyksen alaisuudessa.

Hurttimurtti tuottaa voittoa tavoittelematta ohjelmia, jotka poikkeavat valtavirrasta. Niissä yhdistyvät syvälliset aiheet ja kepeä käsittely. Tähän mennessä Hurttimurtin tiimi on tuottanut neljä tv-dokumenttia.

Yön äänet (2014) kertoo nuoresta Mirjamista, joka jättää opiskeluputken Suomessa ja lähtee viemään toivoa New Yorkin ghettoihin. Dokumentti on tarina rohkeudesta, luopumisen tuskasta ja siitä, miten paljon antaessaan saa.

Ruusu paratiisissa (2015) kuvaa Kyproksen kahta erilaista todellisuutta – turistin ja ihmiskaupan uhrin. Dokumentti kysyy, ovatko ihmiset toisilleen vain hyödykkeitä vai onko meissä jotain enemmän?

Suunnitelma A (2016) vie katsojan Israeliin, jonne miljoonat juutalaiset eri puolilta maailmaa ovat tehneet paluumuuton eli alijan noin 150 vuoden aikana. Dokumentti kertoo, miksi juutalaiset muuttavat hyvistäkin oloista keskelle kiistanalaista Lähi-itää.

Muurinmurtajat (2017) selvitää mitä vihan, katkeruuden ja koston kierteessä elävät arabit ja juutalaiset voivat kertoa ystävyydestä ja luottamuksesta.