Taustaa

Hurttimurtti on vuonna 2013 perustettu tv-tuotantoryhmä. Se syntyi tarpeesta synnyttää elämyksellisiä ja aidoissa ympäristöissä tehtyjä kristillisiä mediatuotantoja studiossa toteutettujen ohjelmien rinnalle.

Suomalaisten lisäksi kansainvälisessä tiimissä työskentelee media-alan ammattilaisia eri maista. Tekijäryhmän koko vaihtelee 4–10 henkilön välillä tuotannosta riippuen. Hurttimurtin vetäjinä toimivat Mika ja Ruut Ahonen, joiden tarinan löydät Minun paikkani – Tarinoita kutsumuksesta ja sen löytämisestä (Elina Rautio) -kirjasta.

Hurttimurtti

Aluksi Hurttimurtti toimi hyvin vapaamuotoisesti, kunnes keväällä 2015 toiminta oli kasvanut sellaisiin mittoihin, että toiminnan taustalle tarvittiin juridinen toimija. Erilaisten selvitysten jälkeen pietarsaarelainen Vedä Henkeä Unelma ry ehdotti Hurttimurtille, että se voisi toimia yhdistyksen alaisuudessa.

Ohjelmien teosta syntyy aina kustannuksia. Kustannukset katetaan pääasiallisesti yksityisten ihmisten lahjoitusten avulla. Keräystä varten Poliisihallitus on myöntänyt valtakunnallisen rahankeräysluvan taustayhdistyksellemme vuodesta 2016 alkaen.

Hurttimurtti

Hurttimurtti tuottaa voittoa tavoittelematta ohjelmia, jotka poikkeavat valtavirrasta. Niissä yhdistyvät syvälliset aiheet ja kepeä käsittely. Tähän mennessä Hurttimurtin tiimi on tuottanut viisi dokumenttia.

Yön äänet (2014) kertoo nuoresta Mirjamista, joka jättää opiskeluputken Suomessa ja lähtee viemään toivoa New Yorkin ghettoihin. Dokumentti on tarina rohkeudesta, luopumisen tuskasta ja siitä, miten paljon antaessaan saa.

Ruusu paratiisissa (2015) kuvaa Kyproksen kahta erilaista todellisuutta – turistin ja ihmiskaupan uhrin. Dokumentti kysyy, ovatko ihmiset toisilleen vain hyödykkeitä vai onko meissä jotain enemmän?

Suunnitelma A (2016) vie katsojan Israeliin, jonne miljoonat juutalaiset eri puolilta maailmaa ovat tehneet paluumuuton eli alijan noin 150 vuoden aikana. Dokumentti kertoo, miksi juutalaiset muuttavat hyvistäkin oloista keskelle kiistanalaista Lähi-itää.

Muurinmurtajat (2017) selvitää mitä vihan, katkeruuden ja koston kierteessä elävät arabit ja juutalaiset voivat kertoa ystävyydestä ja luottamuksesta.

Turvapaikkapeliä? (2018) käsittelee turvapaikanhakijoiden kristityksi kääntymisiä suomalaisesta ja kääntyneiden oman kulttuurin näkökulmasta.

Yksi hallitsija (2019) Maissa, joissa kristittyjä vainotaan ja tukahdutetaan, kristinusko leviää nopeasti.  Mikä on heidän menestyksensä salaisuus ja miksi kristittyjen lukumäärä yleensä kasvaa vainon keskellä?