Skip to content

Dokumentit

Yön äänet (2014) kertoo nuoresta Mirjamista, joka jättää opiskeluputken Suomessa ja lähtee viemään toivoa New Yorkin ghettoihin. Dokumentti on tarina rohkeudesta, luopumisen tuskasta ja siitä, miten paljon antaessaan saa.

Ruusu paratiisissa (2015) kuvaa Kyproksen kahta erilaista todellisuutta – turistin ja ihmiskaupan uhrin. Dokumentti kysyy, ovatko ihmiset toisilleen vain hyödykkeitä vai onko meissä jotain enemmän?

Suunnitelma A (2016) vie katsojan Israeliin, jonne miljoonat juutalaiset eri puolilta maailmaa ovat tehneet paluumuuton eli alijan noin 150 vuoden aikana. Dokumentti kertoo, miksi juutalaiset muuttavat hyvistäkin oloista keskelle kiistanalaista Lähi-itää.

Turvapaikkapeliä? (2018) käsittelee turvapaikanhakijoiden kristityksi kääntymisiä suomalaisesta ja kääntyneiden oman kulttuurin näkökulmasta.

Ei vielä täällä (2023) Maahanmuuton räjähtäminen Afrikasta ja Lähi-idästä länteen tulee vaikuttamaan lähes jokaisen eurooppalaisen elämään. Mistä pohjimmiltaan syntyvät ne ristiriidat ja elämäntapojen erot, jotka tuottavat tulijoiden sopeutumisvaikeuksia ja johtavat kriittisiin näkemyksiin maahanmuutosta? Millaisin toimin sopeutumista uuteen maahan voisi helpottaa?

Yksi sydän (202?) Teemme parhaillaan eräänlaista jatko-osaa Yksi hallitsija- ja Muurinmurtajat-dokumenteille, ja sisällöltään se tulee lähemmäs länsimaisten ihmisten elämää ja kulttuuria. Kuvaukset on aloitettu kesällä 2020, mutta pandemian aiheuttamat matkustusrajoitteet ovat viivästyttäneet projektia.