Aasia kutsuu!

Koska
nähdään

tarve

Mitä
Mika ja Ruut Ahonen työskentelevät Fidan, Avainmedian ja Hurttimurtin lähetystyöhankkeeseessa Aasiassa. He kouluttavat ihmisiä mediatyöhön, koordinoivat työtä ja auttavat paikallisia perustamaan seurakuntia tukevia mediakeskuksia.

Missä
Saavuttamattomien ihmisten parissa aluksi Kaakkois-Aasiassa ja osin Etelä-Aasiassa sekä hankkeen edetessä Itä-Aasiassa. 

Milloin
Hanke alkoi vuonna 2020 ja Ahoset muuttivat Aasiaan
vuoden 2024 alussa. Ennen tätä Mika kävi osana Avainmedian tiimiä kouluttamassa Thaimaassa paikallisia seurakuntia median käyttöön.

Miksi
juuri

Aasia

1> Aasiassa asuu yli 4,7 miljardia ihmistä

2> 2,9 miljardia heistä ei ole kuullut evankeliumia

3> Kaikista maailman internetin käyttäjistä 57,9 % on Aasiassa

4> Sosiaalinen media on tehokas väline saavuttaa heidät 

5> Tarvitaan ohjausta ja koulutusta sisältöjen tekemiseksi ja eri mediakanavien käyttöön ottamiseksi

Mitä

tehdään

Koulutus
Seurakuntien lähtötilanne ja taidot hyödyntää mediaa ovat heikot, minkä vuoksi pienetkin askeleet merkitsevät suurta harppausta ihmisten saavuttamisessa. Koulutuksissa hyödynnetään mediarysäajattelua ja kolmiportaista tuotantomallia, jotka on nopea ja helppo omaksua ilman aiempaa osaamista mediasta.

Mediakeskukset
Maakohtaisesti perustettavien keskusten tavoitteena on palvella seurakuntia haastavissa sekä erilaisia työvälineitä ja studiotiloja vaativissa sisällöntuotannoissa. Lisäksi mediakeskukset toimivat koulutuspaikkana seurakunnille ja ovat linkkejä kansainväliseen verkostoon. Mediakeskusten toiminta rahoitetaan Business & Mission -pohjalta.

Kehitys ja koordinointi
Hankkeen tavoitteena on rakentaa toiminta suoraan siten, että sitä johtaa paikallinen henkilö ja työn tekijöinä toimivat paikalliset. Mika ja Ruut sekä muut kansainväliset kumppanit toimivat kouluttajina, konsultteina ja mentoreina heille. 

Lahjaksi
saatua

muille

Ruut Ahonen
on sisällöntuotannon ammattilainen, jolle television, radion ja lehtien sisältöjen tekeminen on arkipäivää. Viime vuodet hän on toiminut Aikamedian toimituspäällikkönä ja ohjannut kansainvälistä menestystä saavuttaneita kristillisiä dokumentteja.

Mika Ahonen
on työskennellyt yli 15 vuotta kristillisen median parissa eri rooleissa. Hän on toiminut muun muassa tuotantopäällikkönä ja tuottanut lukemattomia tv-ohjelmia eri kanaville ympäri maailmaa. Hänen vahvuutensa on laaja-alaisen teknisen osaamisen lisäksi strateginen johtaminen haastavissa muutostilanteissa.

Ruutin ja Mikan unelma
on auttaa kaikella osaamisellaan, resursseillaan ja kontakteillaan seuraavien vuosien aikana mahdollisimman montaa nuorta ja nuorta aikuista eri puolilla maailmaa toteuttamaan Jeesuksen antamaa lähetysnäkyä median työkaluja käyttäen.

Yhteistyötahot
Hankkeessa mukana ovat Avainmedian ja Fidan lisäksi Helsingin Saalem, Järvenpään helluntaiseurakunta, Korson helluntaiseurakunta, Seinäjoen helluntaiseurakunta ja Hurttimurtti sekä joukko yksittäisiä tukijoita.

Mukaan mahtuu silti vielä! Tapasi tukea työtä voi olla rukous, varojen antaminen, rohkaisu, työnäyn levittäminen tai aivan jotakin muuta. Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Lisätietoja voit kysellä Mikalta: mika@hurttimurtti.fi.